logosenw
HOMEPAGE
ONZE HELDEN
NUTTIGELINKS
shop online
willy vandersteen
albumlijst
vraag eens wat
de studio medewerkers
m2
defanclubsite
studiobanner
75 jaar
aank
wout1
album344
album345
album346
album347
parastonewiskenieuwestijl
parastonesuskenieuwestijl
album348
SW349
SW350

Aangepast op 3-4-2020

351 de verloren van eyck

verschenen op 12 februari 2020

 

In het jaar waarin Suske en Wiske hun 75-jarig jubileum vieren organiseert de stad Gent een themajaar rond Jan Van Eyck onder de noemer 'OMG! Van Eyck Was Here’. De stad eert hiermee zijn grootste Vlaamse meester die onlosmakelijk met de stad verbonden is door zijn wereldberoemde meesterwerk Het Lam Gods.

Studio Vandersteen haakt bij het thema aan met een ode aan die Vlaamse grootmeester.

 

Suske is een enorme fan van Jan Van Eyck en dan vooral van diens kwaliteiten als geheim agent. Als Jan van Filips de Goede opdracht krijgt een portret te maken van zijn toekomstige bruid Isabella van Portugal kan Suske het niet laten om als verstekeling mee te reizen. Hij hoopt op die manier de assistent van zijn idool te worden. Maar tot zijn grote verbazing had Wiske net hetzelfde idee. Beiden trachten daarna in de gunst te komen van de beroemde schilder maar die houdt de eer liever voor zichzelf. Tijdens de lange reis worden er ook stokken in de wielen gestoken door enkele geheimzinnige tegenstanders. Blijkt dat iemand het huwelijk van Filips en Isabella niet zo ziet zitten.

 

Een speciale editie van De Verloren van Eyck zal onder andere te koop zijn in diverse Gentse museumshops en de van Eyck pop-upshop die in februari 2020 zijn deuren opent in de Raadskelder.

SW351VVluxe03

cover351
VVE
kooponline1
album351
album352
Onsgastenboek